U Banji Junaković lečenje i na rate

Napisao J. Bekić, Novosti sreda, 12 jun 2013 07:49

U Banji Junakovic lečenje i na rateBANJA JUNAKOVIĆ - Posetioce očekuju velnes i spa programi, odmor i rehabilitacija. Vikend za dve osobe na bazi punog pansiona košta od 9.568 dinara. Za penzionere i preko sindikata i na rate.

Apatinska "Banja Junaković" u ovu godinu ušla je s programima koji su namenjeni gostima koji žele raznovrsne velnes i spa programe, odmor i rehabilitaciju, kao i onima koji su zainteresovani za kongresni turizam.

Banja ima 270 ležajeva, dve sale za organizovanje seminara s kompletnom AV opremom, kao i veliki restoran nacionalne kuhinje za 450 osoba, pogodan za sve vrste proslava i prolaznih ručkova.

Gostima obezbeđuje lečenje svih vrsta reumatskih oboljenja, ortopedskih i neuroloških, ginekoloških oboljenja, kao i bračnog steriliteta. U ponudi ima i zatvoreni bazen s geotermalnom vodom, saunu, podvodnu i ručnu masažu, tretmane lica i tela, osmostaznu kuglanu i teniske terene, a u letnjem periodu i kompleks od deset otvorenih bazena sa vodenim toboganom, skakaonicom i masažerima.

Kupališna sezona počinje 14. juna, a otvoreni bazen sa geotermalnom vodom gosti mogu da koriste od 1. maja do 1. oktobra.

Za ovogodišnju letnju sezonu za goste su pripremili posebne pakete za dve osobe i porodične pakete, za porodice sa jednim detetom ili dvoje dece, u trajanju od osam i 11 dana, kao i programe za sindikate i penzionere s plaćanjem na rate. Vikend za dve osobe, na bazi punog pansiona, može se rezervisati po ceni od 9.568 dinara.

Za vreme boravka u banji, gosti mogu da posete znamenitosti Apatina i Sombora, a u ponudi je i plovidba Dunavom kroz specijalni rezervat prirode "Gornje podunavlje".

Banja će ove godine proslaviti 30 godina postojanja, a od 2. do 7. jula u Apatinu i na terenima banje biće održane jubilarne 50. Apatinske ribarske večeri i četvrta "Lička olimpijada".

 

Renovirana vila "Hercegovina"

ponedeljak, 03 jun 2013 06:45

Renovirana vila "Hercegovina"RIBARSKA BANJA - U Ribarskoj Banji u subotu (1. juna 2013. godine) svečano je otvorena renovirana vila "Hercegovina", u čiju je rekonstrukciju uloženo 140 miliona dinara. To je jedna od osam vila u Ribarskoj Banji, koja je izgrađena 1904. godine, objavljeno je na sajtu grada Kruševca.

- Specijalna bolnica "Ribarska banja" je jedan od lidera zdravstvenog turizma i kao takva ima obavezu da se razvija i širi svoje kapacitete, pa smo u skladu sa tim ove godine adaptirali smeštajni objekat - vilu Hercegovina - izjavio je direktor Specijalne bolnice, Dušan Šokorac.

Rekonstrukcijom objekta u Ribarskoj Banji, pre svega starog, turskog kupatila u moderni SPA centar, pojavila se i potreba za adekvatnim smeštajnim kapacitetima. Vila "Hercegovina" sada ima 70 ležajeva, u 34 luksuzno opremljene sobe. Sredstva za rekonstrukciju su najvećim delom obezbeđena iz sopstvenih prihoda.

Svečanosti povodom otvaranja prisustvovali su, osim direktora Specijalne bolnice "Ribarska banja" Dušana Šokorca, i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Miloš Jeftović i predsednik Skupštine Srbije, Nebojša Stefanović, objavljeno je na sajtu grada Kruševca.

Specijalna bolnica "Ribarska banja" raspolaže sa 520 ležajeva, od toga su 230 u sistemu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Popunjenost kapaciteta u ovom trenutku je 95%, a taj procenat će se podići na 100%, kada se renovirana vila bude počela da prima goste, objavio je Tanjug.

 

Veliki turistički potencijal Srbije

četvrtak, 30 maj 2013 06:46

Veliki turistički potencijal SrbijeBANJE SRBIJE - Generalni sekretar Svetske turističke organizacije UN Taleb Rifai ocenio da Srbija ima veliki turistički potencijal da postane lider regiona u turizmu. Primetio je i da turistička privreda raste u zemljama jugoistočne i srednje Evrope.

Srbija ima veliki turistički potencijal, banje, planine, jezera, dobra vina, muziku i političku volju da postane lider regiona u turizmu, izjavio je Generalni sekretar Svetske turističke organizacije UN Taleb Rifai. On je danas, na 95. sednici Izvršnog saveta te organizacije u Beogradu, predložen da ponovo bude izabran na tu funkciju.

Rifai je primetio da zemlje jugoistočne i srednje Evrope beleže stope rasta turističke privrede poslednjih godina.

Očekuje se da predlog za reizbor Generalnog sekretara bude prihvaćen na sednici Generalne skupštine koja će se održati ove godine na Nijagarinim vodopadima.

Srbija je jedina od zemalja bivše SFRJ koja je članica Izvršnog saveta te organizacije, u kome se nalaze predstavnici 32 zemlje.

Na ovom zasedanju zvanično je učestvovalo 29 zemalja kao punopravne članice i više od 20 zemalja koje su došle kao zemlje posmatrači.

Njihovo prisustvo pokazuje regionalni značaj Srbije u ovoj organizaciji, izjavio je državni sekretar za turizam Goran Petković, ističući da je to bila izuzetna prilika da Srbija pokaže svoje potencijale i time doprinese ukupnom turizmu zemlje.

Prema rečima Petkovića, održavanje Izvršnog saveta Svetske turističke organizacije UN u Beogradu potvrđuje regionalni značaj Srbije u oblasti turizma, pre svega kao Dunavske zemlje, ali i kao lidera u inicijativama vezanih za razvoj turizma zemalja dunavske regije.

   

Strana 9 od 108


Vaš Wellness vodič

 • 0
 • 1
 • 2
prev
next

Masaža vrućim kamenjem

News image

„Hot Stone masaža" ili masaža vrućim kamenjem je specijalna vrsta masaže u kojoj se koristi glatko zagrejano kamenje za opuštanje mišića. Kamenje je najčešće bazalt, crni vulkanski kamen koji jako ...

Opširnije...

Šta je wellness?

Wellness  predstavlja stanje optimalnog življenja usmerenog prema maksimalnom iskorišćenju potencijala pojedinca.  U savremenom smislu reči, wellness je spoj uma, duha i tela. Optimalni wellness nam omogućava da ostvarimo naše ciljeve ...

Opširnije...

Harmonija duha i tela

News image

Poseta SPA centru treba biti poseban i vrlo ugodan doživljaj, nešto što ulepšava vaš život - i ništa manje ne bi trebalo biti prihvatljivo. Sve brža svakodnevnica automatski znači i ...

Opširnije...

Saveti i upustva

 • 0
 • 1
 • 2
prev
next

Kako pravilno spavati?

News image

Ozirom da spavajući provedemo trećinu našeg života moramo voditi računa kako i kada spavamo. Istraživanja su pokazala da je idealno vreme za spavanje od sumraka do ponoći. Naravno da većina ...

Detaljnije...

Bez bola u ledjima

News image

Ako spadate medju ljude koji se zbog čestog boravka za računarom žale na bolove u ledjima, nemojte se osećati usamljeno. Osamdeset procenata populacije žali se na isti problem. Zbog toga ...

Detaljnije...

Protiv celulita brzo i lako

News image

Ukoliko želite da se oslobodite celulita pre leta, sada je pravo vreme da počnete sa tretmanima. Tatijana Jevdjević, spa i velnes instruktor, objašnjava koji su tretmani ...

Detaljnije...

Hrana i zdravlje

 • 0
 • 1
 • 2
prev
next

Namirnice za zdravu i lepu kožu

News image

Ako želite imati lepu kožu, morate da pripazite i na ishranu. Odredjene namirnice poput šargarepe, spanaća ili badema pomoći će da Vaša bude lepa i zdrava, pa obratite pažnju šta ...

Detaljnije...

Pet načina kako smanjiti želju za hranom

News image

Mnogo toga se govori o fitnessu, kretanju i promjeni načina ishrane. Medjutim, ključni faktor za postizanje idealne težine je smanjenje unosa hrane. Reč je, najjednostavnije rečeno o samokontroli koju kao ...

Detaljnije...

Med i mleko za nežniju kožu

News image

Med i mleko su savršeni sastojci za negu tela, a mogu se koristiti za skoro sve tipove kože jer vraćaju vlažnost i elastičnost. Proizvodi za čišćenje kože često joj oduzimaju vlažnost, ...

Detaljnije...

Fitness

 • 0
 • 1
 • 2
prev
next

Kućni kutak za vežbanje

News image

Ne morate da odlazite u teretanu da biste povratili kondiciju, jer i u svojoj kući možete da napravite mali fitnes centar. Ukoliko vam je dosadilo da stalno čekate na svoj re...

Detaljnije...

Kako trčati

News image

Iako veliki broj nas povremeno ili svakodnevno trči, ne mali broj ljudi trpi štetne posledice ovakvog načina održavanja forme. Veliki broj uslova može uticati na naše rezultate koje postižemo ili ...

Detaljnije...

Mršavite trčeći

News image

Kako bi izdržalo napore, telu je potrebna energija, a dobija je iz namirnica koje unosimo ishranom i iz zali­ha u potkožnom masnom tkivu. Osobe koje nemaju problema sa suvišnim kilo­gramima tr...

Detaljnije...