Dani karanfila

ponedeljak, 01 jul 2013 06:39

Dani karanfila u Vranjskoj BanjiVRANJSKA BANJA - Grad Vranje u saradnji sa gradskom opštiinom Vranjska Banja ovogodišnje „Dane karanfila" organizovaće u julu, a ne kao do sada u avgustu.

Osim izbora za mis juga Srbije i nastupa estradnih zvezda u najavi je i kvalitetniji program koji će biti obogaćen novim sadržajima.

- Planiramo i organizovanje mini sajma meda i cveća u okviru „Dana Karanfila" koji će biti održani 13. i 14. jula.

Narednih godina ti sadržaji mogli bi da prerastu u nešto potpuno odvojeno – objašnjava Tomislav Stojanović, direktor TO Vranje koja će opštini pomagati u organizovanju ove banjske tradicionalne manifesracije.

Stojanović kaže da gradske vlasti planiraju da turističku ponudu Vranjske Banje zaokruže sređivanjem Akvatorijuma ispod brane Prvonek i uvođenjem tople vode u njega i sređivanjem okoline Akvatorijuma.

- To je trebalo da bude odrađeno ovog leta, ali se zbog nedostatka finansija sređivanje odlaže za narednu godinu.

TO Vranje planira da turističku ponudu u Vranjskoj Banji obogati turističkim vozićem koji će uskoro biti stavljen u funkciju – kaže Stojanović.

 

Sijarinska Banja - biser juga Srbije

sreda, 26 jun 2013 06:35

Sijarinska banja - bazeniSIJARINSKA BANJA - Sijarinska Banja, pravi prirodni biser juga Srbije, poslednjih godina menja svoj izgled i postaje prepoznatljiv turistički centar. I pre zvaničnog početka turističke sezone banja je puna gostiju.

Oni koji vole Sijarinsku Banju znaju da je ona, iz godine u godinu, po kvalitetu usluga i sadržajima koje pruža, kao i turističkim standardima, sve bliža najprestižnijim banjskim lečilištima u Evropi.

Prirodni potencijali nikada nisu bili sporni, jer je sa svojih 20 prirodnih mineralnih izvora i čuvenim gejzerom već odvano prepoznatljiva van granica Srbije. Iako turistička sezona zvanično nije počela Sijarinska Banja je već puna gostiju.

"Oduševljena sam Sijarinskom Banjom. Pre samo pet dana, zbog problema sa kolenom, nisam mogla da dignem nogu, a sada normalno hodam", kaže gošća iz Obrenovca, a svoje zadovoljstvo ne kriju ni gosti iz Novog Sada i drugih gradova Srbije.

Prošle godine Sijarinsku Banju posetilo je skoro 20.000 ljudi. Turistički poslenici znaju da se do pravog profita može doći samo ako se stvore uslovi da banja punim kapacitetom može da radi 365 dana u godini, a ne samo u letnjim mesecima. Projekti za nova ulaganja su napravljeni, a realizacija se očekuje do kraja godine.

 

Banja Koviljača zove investitore

sreda, 19 jun 2013 07:01

Banja Koviljača zove investitoreBANJA KOVILJAČA - Banja Koviljača mogla bi da se okiti još jednim hotelom. Da potrebe ima- ima, budući da je ova banja jedan od nosilaca turističke, ali i rehabilitacione ponude zapadne Srbije.

Naime, Grad Loznica, kome ova banja teritorijalno pripada, ponudio je "greenfield" lokaciju za izgradnju hotela. Zemljište, površine 83 ara 43 m2, se nalazi u centru Banje Koviljače koja je 6 km udaljena od Loznice.

Kako saznaje "eKapija" početna licitaciona cena parcele je 31.286.250 dinara (oko 300.000 EUR). Olakšice na cenu postoje na državnom nivou, a na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije o raspolaganju gradskim građevinskim zemljištem ispod tržišne cene.

Međutim, Grad ne predviđa bilo kakvog investitora, koji bi mogao da gradnjom ovog hotela ispuni svoje arhitektonske želje jer su planom detaljne regulacije utvrđeni tačni kriterijumi za izgradnju hotela. Cilj tih uslova je, naravno, očuvanje autentične arhitekture Banje Koviljače.

Što se dozvoljene spratnosti tiče, hotel može imati prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Takođe, uslov je da ovaj turističko-smeštajni objekat ima kapacitet do 250 ležaja.

Investitor je dužan da obezbedi nesmetan pristup za hendikepirana lica, a stepen zauzetosti zemljišta je maksimalno 40%. U obavezi je da omogući i minimalno jedno parking ili garažno mesto na 3 sobe. Takođe, u delu partera na severnoj strani objekta mora se obezbediti prilaz objektu sa minimalnim brojem službenih parking mesta.

U pogledu arhitektonskog oblikovanja, prema Planu detaljne regulacije, objekat treba da se na skladan način uklopi u ambijent banjskog parka i prilagodi arhitekturi starih banjskih građevina.

U postupku pribavljanja odobrenja za gradnju neophodno je pribaviti uslove od Zavoda za zaštitu spomenika kulture kao i saglasnost glavnog arhitekte grada na idejni projekat.

Investitor koji se odluči da izgradi novi hotel u Kraljevskoj banji dobiće od opštine posebne olakšice na cenu naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta. Naime, za svako novo radno mesto investitorima je na raspolaganju popust od 0,3% ali tako da on nikako ne bude veći od 60% ukupne cene. Takođe, postoji mogućnost odloženog plaćanja, na najviše 36 mesečnih rata.

   

Strana 8 od 108


Vaš Wellness vodič

 • 0
 • 1
 • 2
prev
next

Klasična masaža

News image

Masaža je jedan od najstarijih oblika terapeutskog lečenja, a primenjuje se već hiljadama godina. Zbog nepotpunog poznavanja čovekove fiziologije i anatomije, sve klasifikacije i teorije o masaži bile su nepotpune, ...

Opširnije...

Wellness bonton

News image

Naučite ploviti vodama spa wellness sveta. Kako bi uživali u svakoj poseti wellness-u, upoznajte neka pravila ponašanja od samog ulaska u wellness centar, do izbegavanja nesporazuma u pravilima oblačenja...Dobro je uvek ...

Opširnije...

Saznajte više o masaži

News image

Masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom pokreta na površini tela radi manipulacije telesnim tkivima. Izvodi se rukama u cilju neposrednog ili neposrednog delovanja na mišićni i sistem ...

Opširnije...

Saveti i upustva

 • 0
 • 1
 • 2
prev
next

Kako pravilno spavati?

News image

Ozirom da spavajući provedemo trećinu našeg života moramo voditi računa kako i kada spavamo. Istraživanja su pokazala da je idealno vreme za spavanje od sumraka do ponoći. Naravno da većina ...

Detaljnije...

Bez bola u ledjima

News image

Ako spadate medju ljude koji se zbog čestog boravka za računarom žale na bolove u ledjima, nemojte se osećati usamljeno. Osamdeset procenata populacije žali se na isti problem. Zbog toga ...

Detaljnije...

Protiv celulita brzo i lako

News image

Ukoliko želite da se oslobodite celulita pre leta, sada je pravo vreme da počnete sa tretmanima. Tatijana Jevdjević, spa i velnes instruktor, objašnjava koji su tretmani ...

Detaljnije...

Hrana i zdravlje

 • 0
 • 1
 • 2
prev
next

Namirnice za zdravu i lepu kožu

News image

Ako želite imati lepu kožu, morate da pripazite i na ishranu. Odredjene namirnice poput šargarepe, spanaća ili badema pomoći će da Vaša bude lepa i zdrava, pa obratite pažnju šta ...

Detaljnije...

Pet načina kako smanjiti želju za hranom

News image

Mnogo toga se govori o fitnessu, kretanju i promjeni načina ishrane. Medjutim, ključni faktor za postizanje idealne težine je smanjenje unosa hrane. Reč je, najjednostavnije rečeno o samokontroli koju kao ...

Detaljnije...

Med i mleko za nežniju kožu

News image

Med i mleko su savršeni sastojci za negu tela, a mogu se koristiti za skoro sve tipove kože jer vraćaju vlažnost i elastičnost. Proizvodi za čišćenje kože često joj oduzimaju vlažnost, ...

Detaljnije...

Fitness

 • 0
 • 1
 • 2
prev
next

Kućni kutak za vežbanje

News image

Ne morate da odlazite u teretanu da biste povratili kondiciju, jer i u svojoj kući možete da napravite mali fitnes centar. Ukoliko vam je dosadilo da stalno čekate na svoj re...

Detaljnije...

Kako trčati

News image

Iako veliki broj nas povremeno ili svakodnevno trči, ne mali broj ljudi trpi štetne posledice ovakvog načina održavanja forme. Veliki broj uslova može uticati na naše rezultate koje postižemo ili ...

Detaljnije...

Mršavite trčeći

News image

Kako bi izdržalo napore, telu je potrebna energija, a dobija je iz namirnica koje unosimo ishranom i iz zali­ha u potkožnom masnom tkivu. Osobe koje nemaju problema sa suvišnim kilo­gramima tr...

Detaljnije...